ING Group sa dohodla na akvizícii VSP Tatry

Bratislava/Amsterdam 6. júna (TASR) - Finančná skupina ING Group sa dohodla so spoločnosťou TBIH Financial Services Group N.V.

Bratislava/Amsterdam 6. júna (TASR) – Finančná skupina ING Group sa dohodla so spoločnosťou TBIH Financial Services Group N.V. na akvizícii spoločnosti VSP Tatry, a. s., ktorá spravuje Prvú doplnkovú dôchodkovú poisťovňu (DDP) Tatry-Sympatia za približne 35 miliónov EUR, v prepočte 1,36 miliardy SKK. Ukončenie transakcie podlieha potrebným schváleniam zo strany dozorných orgánov.

Prvá DDP Tatry-Sympatia má vedúce postavenie na trhu v oblasti správy dobrovoľného doplnkového dôchodkového poistenia s počtom klientov vyše 330 000. Celkovo spravuje vyše 181 miliónov EUR a jej podiel na trhu je 44-%.

Akvizícia spoločnosti VSP Tatry významne posilní pozíciu ING na Slovensku, kde má ING má v súčasnosti 200 000 klientov životného poistenia a starobného dôchodkového sporenia. DDP Tatry Sympatia poskytne ING potrebnú bázu na vybudovanie silnej a udržateľnej pozície v oblasti dôchodkov na Slovensku. "Transakcia je v súlade so stratégiou ING cielene vyhľadávať akvizície, ktoré prispejú k posilneniu pozície ING na trhoch s kľúčovým rastom," uviedol na margo transakcie generálny riaditeľ poistenia pre strednú Európu a globálny riaditeľ pre dôchodky ING Group Jan Nijssen.

ING je globálnou finančnou inštitúciou holandského pôvodu, ktorá ponúka služby v oblasti bankovníctva, poisťovníctva, dôchodkov a správy aktív 60 miliónom súkromných, firemných a inštitucionálnych klientov v 50 krajinách. S viac ako 113 000 zamestnancami sa ING skladá zo širokého spektra prominentných spoločností, ktoré stále viac slúžia svojim klientom pod značkou ING.

TBIH je súkromná investičná skupina so zameraním na poskytovanie finančných služieb vo viacerých krajinách strednej Európy. Je súčasťou Kardan Group, ktorá je obchodovateľná na burze v Izraeli a v Holandsku.

TASR informovala spoločnosť ING Group.

Súvisiace články

Aktuálne správy