Dopyt po amerických dlhopisoch v júni vzrástol na takmer 1,5-ročné maximum

Dopyt zahraničia po amerických dlhopisoch v júni vzrástol nad 7,2 bilióna USD, uviedlo americké ministerstvo financií. To je najvyššia úroveň za takmer 1,5 roka.
Ministerstvo financií USA oznámilo, že hodnota amerických cenných papierov v portfóliu najväčších zahraničných investorov vzrástla v júni na 7,202 bilióna USD (6,12 bilióna eur). V máji predstavovala 7,135 bilióna USD. Júnová hodnota amerických dlhopisov v portfóliu zahraničných investorov bola najvyššia od februára 2020. Navyše, za daný mesiac kúpili zahraniční investori dlhopisy za zhruba 67 miliárd USD, čo je najviac za posledný rok.
Najväčším zahraničným držiteľom amerických cenných papierov zostalo aj v júni Japonsko, ktoré v danom mesiaci držalo vo svojom portfóliu dlhopisy v hodnote 1,277 bilióna USD. V predchádzajúcom mesiaci ich vlastnilo za 1,266 bilióna USD.
Na druhej strane, hodnota amerických dlhopisov v portfóliu Číny klesla z 1,078 bilióna USD v máji na 1,061 bilióna USD v júni. Čína tak v danom mesiaci vlastnila americké dlhopisy v najnižšej hodnote od októbra minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy