Wüstenrot končí s predajom zmlúv stavebného sporenia a poskytovaním medziúverov

, TASR Foto: Wüstenrot

Stavebná sporiteľňa Wüstenrot končí s predajom nových zmlúv stavebného sporenia a poskytovaním nových medziúverov. Sporiteľňa zároveň založila Wüstenrot InHouse Broker, prostredníctvom ktorej sa zameriava na komplexné finančné služby v oblasti sprostredkovania úverov, sporenia a kapitálového trhu.

"Nevieme síce ovplyvniť atraktivitu stavebného sporenia na trhu, ale túto situáciu môžeme využiť ako odrazový mostík pre ďalší rast na Slovensku. Skupina Wüstenrot na Slovensku sa preto rozhodla pre transformáciu, vďaka ktorej sa zameria na ponuku širšej škály finančných produktov, aby svojim klientom dokázala poskytnúť najvýhodnejšie a najkomplexnejšie riešenie," uviedol predseda predstavenstva skupiny Wüstenrot na Slovensku Marian Hrotka.

Podľa neho stavebné sporiteľne ťahajú oproti konkurencii za kratší koniec. Stavebné sporiteľne totiž financujú svoje portfólio úverov prevažne prostredníctvom zmlúv stavebného sporenia. Klasické bankové domy dokážu na trhu charakterizovanom nulovými alebo zápornými úrokmi refinancovať lacnejšie. Zároveň aj postupné okresávanie legislatívnej podpory stavebného sporenia nepridalo na atraktivite stavebných sporiteľní.

Súčasných klientov, ktorí si v stavebnej sporiteľni sporia alebo čerpajú úver, sa nová stratégia prakticky nedotkne. Na kvalitu servisu už existujúceho portfólia klientov sporiteľne nové ambície skupiny nebudú mať negatívny dosah. Klientom nová stratégia umožní jednoduchší prístup k širšiemu portfóliu finančných produktov a služieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy