Slovenský kryptomenový startup Fumbi dostal investíciu 1,5 milióna eur

Slovenský kryptomenový startup Fumbi Network získal ďalšiu investíciu vo výške 1,5 milióna eur. Tá mu má pomôcť s rozvojom na Slovensku, ale aj v zahraničí. Cieľom Fumbi je získať všetky dostupné licencie pre rozšírenie svojej činnosti a transformovať sa zo startupu na inštitúciu.
Nové investície, ktoré Fumbi získalo, pochádzajú od hlavného investora BaseTech (500 000 €) a od niekoľkých menších slovenských investorov, ktorí vidia v tomto rýchlo rastúcom odvetví obrovský potenciál. Všetky investície spolu tvoria hodnotu 1,5 milióna €.
Nové podpísané investície sú však len začiatkom investičného kola. Ďalšie investície sú predmetom pokračujúcich rokovaní. Cieľom Fumbi Network je dosiahnuť v tomto kole financovanie 2 milióny eur a vybudovať zo spoločnosti plnohodnotnú inštitúciu podľa prichádzajúcej európskej regulácie kryptomien (MiCA). Zároveň sa chce rozšíriť na ďalšie európske trhy.
„Fumbi sa stalo na Slovensku lídrom vo svojej oblasti a úspešne expandovalo za hranice, z čoho mám veľkú radosť. Je pre nás samozrejmé, že sme sa rozhodli pokračovať a navýšiť našu podporu projektu, ktorému sa darí svoj potenciál úspešne napĺňať,“ vyjadril sa Roland Tauchner, Prezident BaseTech Ventures.
Investovanie do kryptomien s Fumbi Network využíva už vyše 40 000 registrovaných používateľov. Podarilo sa mu expandovať na poľský a český trh a rozširuje portfólio svojich služieb aj o biznis účet pre firmy a nové investovanie do kryptomien viazané na zlato. Tomu, že má Fumbi Network pred sebou veľkú budúcnosť, dôveruje stále viac subjektov.
“Obvzlášť ma teší, že sa nám podarilo v priebehu minulého roka osloviť veľké množstvo používateľov, ktorým sa takto podarilo výrazne zhodnotiť svoje prostriedky počas veľkého rastu kryptomien začiatkom tohto roka. Vďaka novej investícii bude môcť Fumbi ďalej rozširovať svoju ponuku produktov a prinášať stále kvalitnejšie služby,” hovorí o raste projektu Juraj Forgács, zakladateľ a riaditeľ Fumbi Network.

Prečo je Fumbi unikátne?
Spoločnosť Fumbi Network (https://fumbi.network/sk) vznikla v roku 2018 ako odpoveď na čoraz väčší a ťažšie prehľadný trh s kryptomenami. Ako prvá na Slovensku, ale aj v Česku a Poľsku, prináša investičné riešenie pre širokú verejnosť – čiže pre všetkých, ktorí uvažujú nad investovaním do kryptomien. Vstupná investícia je vo výške od 50 € v prípade jednotlivca a 1 000 € v prípade právnickej osoby. S viac ako 40 000 používateľmi je Fumbi lídrom na slovenskom trhu.
Kryptomeny vo Fumbi sú inštitucionálne zabezpečené cez platformu Ledger Vault a pravidelne auditované cez spoločnosť SGS Slovensko.

Kontakt:
Boris Hasko – CMO
+421 903 244 660
boris@fumbi.network
https://fumbi.network/sk

Súvisiace články

Aktuálne správy