Šéf Pfizeru v deň zverejnenia údajov o vakcíne predal balík akcií

, ČTK Foto: SITA/AP

Šéf americkej farmaceutickej spoločnosti Pfizer Albert Bourla v pondelok predal akcie firmy v hodnote 5,56 milióna dolárov. Predaj sa uskutočnil v rovnaký deň, kedy firma zverejnila priaznivé údaje o experimentálnej vakcíne proti covidu-19 a kedy cena jej akcií vzrástla až o 15 percent. Informovali o tom agentúra Reuters a server CNBC.

Spoločnosť Pfizer a nemecká firma BioNTech v pondelok oznámili, že nimi vyvíjaná vakcína proti covidu-19 je účinná z viac ako 90 percent. Ako prvý to doložili dátami z rozsiahlej klinickej štúdie.

Bourla v pondelok predal 132 508 akcií Pfizeru, a to v priemere za 41,94 dolára za kus. Podľa CNBC naďalej vlastní 81 812 akcií Pfizeru. Transakcia bola súčasťou plánu, ktorý Bourla schválil v auguste a ktorý predaj podmieňoval dosiahnutím určitej minimálnej ceny akcií, napísala agentúra Reuters.

„Predaj týchto akcií je súčasťou osobného finančného plánovania doktora Bourla a vopred stanoveného plánu, ktorý v rámci pravidiel Komisie pre cenné papiere a burzy umožňuje veľkým akcionárom verejne obchodovaných firiem predať vopred stanovený počet akcií vo vopred stanovenom čase,“ uviedla spoločnosť Pfizer, ktorej akcie si v priebehu pondelkového obchodovania pripisovali až 15 percent na 41,99 dolára za kus.

Súvisiace články

Aktuálne správy