Banka HSBC obnovila plán rozsiahleho prepúšťania

Nadnárodná banka HSBC Holdings plc obnovila plán rozsiahleho prepúšťania, ktorý nakrátko odložia po prepuknutí pandémie nového koronavírusu. Oznámila, že v strednodobom časovom horizonte zruší približne 35.000 pracovných miest v snahe zvýšiť svoju ziskovosť pri nedostatočnom výkone na kľúčových trhoch.

Banka už zmrazila nábor nových ľudí a bude v tom pokračovať, uviedol generálny riaditeľ Noel Quinn v internom ozname, ktorý dostalo 235.000 zamestnancov HSBC na celom svete.
„Nemohli sme zastaviť prepúšťanie na neurčito, vždy to bola otázka kedy, a nie či vôbec," poznamenal Quinn a dodal, že opatrenia, ktoré HSBC oznámila vo februári, sú „dnes ešte potrebnejšie“.
HSBC v marci odložila rušenie pracovných miest, čo je súčasťou širšej reštrukturalizácie zameranej na zníženie nákladov o 4,5 miliardy USD (3,98 miliardy eur). Banka vtedy oznámila, že pre mimoriadne okolnosti v súvislosti s pandémiou koronavírusu by bolo nesprávne začať prepúšťať.
Quinn však povedal, že banka teraz musí pokračovať v programe, pretože jej zisky klesajú a ekonomické predpovede signalizujú ťažké časy. Dodal, že požiadal vedúcich pracovníkov, aby preskúmali spôsoby, ako ešte viac znížiť náklady v druhej polovici roka.
Prevažnú časť pracovných miest banka pravdepodobne zruší v divízii globálneho bankovníctva, kam spadá investičné bankovníctvo a obchodovanie, uviedol člen manažmentu oboznámený s plánmi, ktorý nechcel byť menovaný.

Súvisiace články

Aktuálne správy