Akciový trh je nadhodnotený, miliardár nerozumie súčasnému optimizmu

, CNBC Foto: SITA/AP

Aj Mark Cuban je presvedčený, že akciový trh je nadhodnotený. Stal sa tak ostatným významným investorom, ktorý spochybnil ocenenie trhu a zdieľa podobný názor ako miliardársky investor hedžového fondu David Tepper či Stanley Druckenmiller, šéf Duquesne Family Office.

Cuban, ktorý okrem iného vlastní napríklad aj akcie spoločností Netflix a Amazon, uviedol, že nepochybne existujú akcie,  ktoré ťažia zo súčasnej pandémie a nového správania sa spotrebiteľov. Investor ale zdôraznil, že „obchod sa zásadne zmenil“ v ​​dôsledku krízy v oblasti verejného zdravia, čo sťažuje správne oceniť celkovú hodnotu trhu.

Cuban trh okomentoval vo štvrtok tesne pred zatvorením akciového trhu. Všetky tri hlavné americké indexy skončili v zelenom. Dow Jones vzrástol o viac ako 375 bodov na cieľových 1,6 %, zatiaľ čo S&P 500 si pripísal 1,15 %. S&P 500 tak zostáva o viac ako 30 % nad posledným minimom z 23. marca.

Cuban si však už týždne kladie otázky týkajúce sa trhového oživenia z minimálnych hodnôt vyvolaných koronavírusom. Začiatkom apríla povedal, že je „prekvapený“ tým, ako sa akcie dokázali zotaviť. „Myslím si, že ľudia sú teraz z hľadiska trhu optimistickí. Len si nemyslím, že skutočne zohľadňujú to, čo uvidíme na druhej strane,“ povedal Cuban, ktorý počas pandémie otvorene hlása, že podpora pracovníkov musí byť prioritou programov štátnej pomoci a obhajoval aj zmeny v programe pôžičiek pre malé firmy.

Súvisiace články

Aktuálne správy