Miera nezamestnanosti na Slovensku v decembri zostala pod piatimi percentami

Úrady práce evidovali na konci decembra minulého roka 135 517 disponibilných uchádzačov o zamestnanie, v porovnaní s novembrom ide o nárast o 10 ľudí.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v decembri minulého roka stagnovala na úrovni 4,92 %. Zostala tak v rovnakej výške ako v novembri vlaňajška. Medziročne bola miera nezamestnanosti v minulom mesiaci nižšia o 0,12 percentuálneho bodu. V tlačovej správe o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Úrady práce evidovali na konci decembra minulého roka 135 517 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s novembrom ide o nárast o 10 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, v poslednom mesiaci minulého roka klesol o 2 681 osôb.

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na „péenke“ alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,01 %. Zotrvala tak na rovnakej hodnote ako v novembri vlaňajška. Medziročne to bolo menej o 0,18 percentuálneho bodu.

Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci decembra minulého roka 165 455 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 107 osôb, v porovnaní s decembrom 2018 je to menej o 4 347 ľudí.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy