Kabinet schválil za kandidáta na šéfa regulačného úradu jeho súčasného predsedu

Do výberového konania na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb sa prihlásili súčasný predseda úradu Vladimír Kešjar, Peter Helexa a Pavol Kukura.

Vláda schválila za kandidáta na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (regulačný úrad) z troch uchádzačov súčasného šéfa úradu Vladimíra Kešjara. Pre agentúru SITA to potvrdilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV). Vláda zároveň odporúča Národnej rade SR zvoliť navrhnutého kandidáta za šéfa regulačného úradu. Minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd) navrhol vláde na túto funkciu ako uchádzačov súčasného predsedu regulačného úradu Vladimíra Kešjara, ktorému koncom januára uplynie prvý šesťročný mandát, ako aj Petra Helexu (generálny riaditeľ Slovenskej pošty, a. s.) a Pavla Kukuru.

Ako vyplýva z návrhu kandidáta na voľbu predsedu regulačného úradu, všetci traja záujemcovia sa prihlásili do výberového konania, vyhláseného ministerstvom dopravy a výstavby vlani 6. decembra a spĺňajú podmienky výkonu funkcie predsedu úradu. Vláda mala návrh kandidáta na voľbu predsedu regulačného úradu prerokovať už 18. decembra 2019, no rokovanie o tomto bode prerušila. Národná rada SR v tajnom hlasovaní vlani 28. novembra nezvolila kandidáta vlády Petra Helexu za nového predsedu regulačného úradu.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy