Danske Bank ponúkla 2000 zamestnancom v Dánsku dobrovoľný odchod

Škandinávska Danske Bank ponúkla 2000 svojim zamestnancom v Dánsku dobrovoľný odchod v rámci znižovania nákladov. Najväčšia škandinávska banka to uviedla v pondelok pre televíziu TV2.
Danske Bank, ktorá celkovo zamestnáva viac ako 20.000 ľudí, redukuje náklady v snahe zvládnuť rastúce výdavky spojené s dodržiavaním predpisov a náročné podnikateľské prostredie.
Banka je v centre najväčšieho škandálu s praním špinavých peňazí v Európe. Na jeseň 2018 sa priznala, že cez jej malú estónsku dcéru sa od roku 2007 do roku 2015 zrealizovali podozrivé transakcie v celkovom objeme okolo 200 miliárd eur. Týkali sa približne 15.000 zahraničných klientov, najmä z Ruska a bývalých sovietskych republík.
Estónsky finančný dozor vo februári 2019 nariadil Danske, aby ukončila svoju činnosť v krajine. Vlani v októbri vedenie Danske oznámilo, že banka v podstate ukončila svoje obchodné aktivity v krajine a jej miestna divízia bude zlikvidovaná.
Banku však škandál tvrdo zasiahol. Počas prvých troch mesiacov 2019 stratila len v Dánsku 8500 zákazníkov po tom, ako v predchádzajúcom štvrťroku prišla o 9900 klientov. Úbytok klientov pokračoval aj v ďalších mesiacoch. Vedenie Danske sa preto snaží prijať opatrenia, ktoré pomôžu banke prekonať problémy.

Súvisiace články

Aktuálne správy