Autodopravcovia uvoľnili prejazdy cez hraničné priechody, aby mohli rokovať o svojich požiadavkách

Podpreseda Únie autodopravcov Slovenska Stanislav Skala informoval, že po uvoľnení ciest sú pripravení rokovať s premiérom. V štrajku trvajúcom siedmy deň pokračujú.

Autodopravcovia uvoľnili prejazdy na cestách cez hraničné priechody aj pre nákladnú dopravu, aby mohli rokovať o svojich požiadavkách. Podpredseda Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Stanislav Skala v pondelok informoval, že po zrušení blokovania priechodov kamiónmi sú pripravení na rokovanie s predsedom vlády. V štrajku trvajúcom siedmy deň však naďalej pokračujú. Rokovanie s autodopravcami predtým podmienil premiér Peter Pellegrini po stretnutí so štyrmi ministrami a policajným prezidentom tým, že hraničné priechody budú opäť voľne prejazdné a cestná premávka bude plynulá.

„Podmienka je splnená, kolegovia uvoľnili prejazd kamiónov a v tejto chvíli čakáme pozvanie od pána premiéra a príslušných ministrov, aby sme si mohli navrhované požiadavky prebrať za rokovacím stolom,“ povedal prezident Združenia cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia Pavol Jančovič. Skala uviedol, že rokovanie s premiérom by sa mohlo uskutočniť ešte v pondelok. Predseda vlády totiž uviedol, že do hodiny po uvoľnení hraničných priechodov sú spolu s ministrami ochotní rokovať s autodopravcami.

Agentúra SITA bude správu aktualizovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy