Subjekty s pridelenými frekvenciami musia do 15. januára zaplatiť úhradu za ich používanie

Ak držiteľ povolenia nezaplatí úhradu za frekvencie, Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb mu podľa zákona o elektronických komunikáciách zruší povolenie alebo odoberie pridelenú frekvenciu.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb upozorňuje subjekty, ktoré majú pridelené frekvencie, aby do 15. januára tohto roku zaplatili úhradu za právo používať frekvencie. Ako ďalej informoval hovorca úradu Roman Vavro, výška úhrady, ako aj ďalšie potrebné informácie, sú uvedené v povolení. Frekvencie majú okrem telekomunikačných operátorov pridelené napríklad aj obecné polície, hasičské záchranné zbory, nemocnice, civilné bezpečnostné služby, taxislužby či priemyselné podniky.

„Ak držiteľ povolenia nezaplatí úhradu za frekvencie, tak Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb podľa zákona o elektronických komunikáciách zruší povolenie alebo odoberie pridelenú frekvenciu,“ upozornil Vavro. Úrad potom nebude môcť takémuto subjektu tri roky vydať povolenie na používanie frekvencií.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb je regulačným a cenovým orgánom. Vykonáva štátny dohľad v oblasti elektronických komunikácií a poštových služieb, spolupracuje s ministerstvami a ostatnými ústrednými orgánmi štátnej správy, orgánmi Európskej únie a s inými medzinárodnými orgánmi alebo organizáciami v oblasti svojej pôsobnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy