Zelená energia a energetická efektívnosť sú nové strategické priority SPP

SPP ich považuje za prostriedky k zlepšovaniu životného prostredia.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) chce rozvíjať a budovať svoju spoločnosť v oblasti obnoviteľných zdrojov energií, ktoré považuje za prostriedok k zlepšovaniu životného prostredia. SPP o tom informoval vo štvrtok. „Do kontextu dlhodobej vízie SPP aj ako poskytovateľa zelenej energie na trhu preto plne zapadá nová úloha spoločnosti, ktorá vyplýva zo získaného inštitútu výkupcu energií z obnoviteľných zdrojov energií (OZE), či zo zdrojov s vysokoúčinnou kombinovanou výrobou elektriny a tepla (KVET),“ konštatovala spoločnosť.

Nová strategická vízia SPP je podľa spoločnosti úzko spojená s presadzovaním zelených, energeticky efektívnych riešení. A to nie na papieri, ale realizáciou konkrétnych krokov a opatrení v praxi. „Byť trhovým lídrom SPP vníma ako veľkú zodpovednosť, ktorá je však zároveň spojená s pozitívnou možnosťou prihlásiť sa k témam, ktoré sú z dlhodobého pohľadu strategické nielen pre samotnú spoločnosť, ale aj pre širokú verejnosť. Ako spoľahlivý dodávateľ plynu a elektrickej energie chce SPP rozvíjať a budovať spoločnosť aj ako významného hráča v oblasti obnoviteľných zdrojov energií,“ uviedol SPP. „Úspechom v aukcii na výkupcu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a zdrojov kombinovanej energie a tepla sa SPP stáva významným hráčom nielen na poli obchodovania s plynom a s elektrickou energiou, ale aj na poli obchodovania so zelenou energiou,“ dodala spoločnosť.

Okrem dodávok plynu a elektriny SPP ďalej rozvíja aj projekty súvisiace so stlačeným zemným plynom (CNG) a skvapalneným zemným plynom (LNG) v doprave. „V súčasnosti spoločnosť pokračuje v projekte FueLCNG, ktorého cieľom je výstavba štrnástich CNG čerpacích staníc hlavne pre osobnú, nákladnú a autobusovú dopravu a troch LNG čerpacích hlavne pre ťažkú automobilovú dopravu,“ uzavrel SPP.

S počtom viac než 1,3 milióna zákazníkov je spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) lídrom na slovenskom trhu s energiami. Spoločnosti sa v uplynulých dvoch rokoch podarilo medziročne zvýšiť celkový trhový podiel v dodávke plynu. Od roku 2012 sa zároveň etablovala aj na trhu dodávok elektriny. Celkovo spoločnosť dodáva elektrinu do približne 200 000 odberných miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy