Slovnaft investoval do svojich čerpacích staníc 90 miliónov eur

Viac ako polovicu z toho tvorili výdavky na Fresh Corner.

BRATISLAVA 22. októbra (SITA) – Bratislavská rafinéria Slovnaft investovala do modernizácie a prestavby svojich čerpacích staníc za ostatné štyri roky už 90 miliónov eur. „Z toho viac ako polovicu tvorili výdavky na Fresh Corner. Najväčšia sieť kaviarní na Slovensku je súčasťou 200 čerpacích staníc Slovnaft,“ povedal generálny riaditeľ Slovnaftu Gabriel Szabó.

Vo Fresh Corneroch sa ročne predá viac ako osem miliónov šálok kávy. Zákazníci najčastejšie siahnu po veľkej káve s mliekom a tradičnom espresse. Spolu sa ich predá takmer 2,5 milióna šálok. Kľúčovou surovinou pri príprave kávy je kávové zrno. „Vo Fresh Corneri pripravujeme kávu v pomere 70 percent arabica a 30 percent robusta. Toto zloženie pred uvedením na trh degustovali špičkoví baristi, a tiež zákazníci. Vyberali spomedzi 40 rôznych zmesí,“ hovorí riaditeľka maloobchodnej siete Slovnaftu Timea Reicher.

Značka Fresh Corner sa stala súčasťou čerpacích staníc Slovnaft v júli 2015, keď boli otvorené prvé kaviarne v Záhorskej Bystrici, Lučenci a vo Vyšnom Kubíne. V nasledujúcich rokoch sa ich počet postupne zvyšoval a dnes už sú súčasťou takmer celej (80 %) siete Slovnaftu. Predajne Fresh Corner ponúkajú aj na mieste dopekané sladké a slané pečivo a rýchle občerstvenie. Od roku 2017 sa tento gastro koncept rozrástol aj o reštaurácie Fresh Corner Restaurant.

Rafinéria Slovnaft, ktorá patrí do maďarskej skupiny MOL, prevádzkuje na Slovensku vyše 250 čerpacích staníc.

Súvisiace články

Aktuálne správy