AAA AUTO vlani s rekordom, skupina predala 83 tisíc áut

Predaje na Slovensku pritom vzrástli na 18 400 jazdených áut.

Skupina AURES Holdings, do ktorej patrí sieť AAA AUTO, v minulom roku predala takmer 83 tisíc vozidiel. Po jedenástich rokoch tak padol v sieti AAA AUTO predajný rekord. Predaje na Slovensku vzrástli na 18 400 jazdených áut. Informovala o tom v pondelok spoločnosť v tlačovej správe.

„Prekonali sme doterajší rekord z roku 2007, kedy sme v stredoeurópskom regióne predali 79 tisíc vozidiel. Za rok 2018 to bolo takmer 83 tisíc, a to je aj vzhľadom na postupne sa spomaľujúci rast ekonomiky veľmi dobrý výsledok. Oproti vlaňajšku sme celkovo narástli zhruba o desatinu, z toho najviac v Poľsku o 53 %. Celkovo sa naše predaje za posledných desať rokov viac ako zdvojnásobili,“ uviedla generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti AURES Holdings Karolína Topolová.

U slovenských zákazníkov ostali v obľube podľa spoločnosti AAA AUTO vozidlá v prevedení hatchback. V roku 2018 sa stali najčastejšie zvolenou možnosťou, po ktorej siahlo 35,1 % vodičov. Medziročne však zaznamenali mierny pokles o 1,8 %. Naopak, v porovnaní s rokom 2017 vzrástli na 17,2 % vozidlá SUV. Aj napriek vyššiemu nárastu však obsadili až tretiu priečku. Druhou najobľúbenejšou karosériou bola kombi, siahlo po nej 24,2 % zákazníkov. Sedany si vyhliadlo 9,7 % klientov.

S osempercentným rozdielom sa víťazom v minulom roku stali vozidlá poháňané naftovým agregátom. Tento variant si vybralo 54 % zákazníkov, čím medziročne vzrástol záujem o tieto vozidlá o 5,8 %. Benzín chcelo mať v minulom roku 46 % klientov. V porovnaní s rokom 2017 záujem o vozidlá na benzínový pohon ostal približne na rovnakej úrovni. Vlani si aj napriek miernemu poklesu oproti roku 2017 udržala suverenitu manuálna prevodovka, ktorú si v roku 2018 v sieti AAA AUTO kúpilo až 84 % zákazníkov.

Sieť autocentier jazdených vozidiel AAA AUTO pôsobí na trhu už 27 rokov. Zahŕňa 46 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku. Je súčasťou skupiny AURES Holdings, ktorú vlastní britsko-poľský investičný fond Abris Capital Partners, na Slovensku prevádzkuje pobočky spoločnosť Autocentrum AAA AUTO. Za dobu svojej existencie skupina obslúžila už vyše 2,2 mil. zákazníkov a ročne predá zhruba 80 tisíc vozidiel. Je tak najväčším predajcom jazdených automobilov v strednej a východnej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy