Swietelsky-Slovakia zabezpečí prvú časť rekonštrukcie Zimného štadióna v Prešove

Stavebné práce má uskutočniť zhruba za 3,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty do desiatich mesiacov od odovzdania staveniska.  Mesto Prešov zadalo zákazku vybranému zhotoviteľovi ako jedinému uchádzačovi s predloženou ponukou.

Prvú etapu rekonštrukcie Zimného štadióna v Prešove uskutoční spoločnosť Swietelsky-Slovakia, spol. s r. o., Bratislava. Stavebné práce má uskutočniť zhruba za 3,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,55 mil. eur vrátane DPH) do desiatich mesiacov od odovzdania staveniska. Mesto Prešov zadalo zákazku vybranému zhotoviteľovi ako jedinému uchádzačovi s predloženou ponukou a uzavrelo s ním aj zmluvu o dielo. Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania na základe výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej v máji tohto roka. Predpokladaná cena prác bola takmer 3,4 mil. eur bez DPH (4,06 mil. eur s DPH).

Súčasťou prvej etapy rekonštrukcie Zimného štadióna v Prešove bude obnova lanovej konštrukcie strechy vrátane strešného plášťa a vstupnej časti haly pod tribúnou A, ako aj výmena výplňových konštrukcií a zateplenie východnej fasády s výmenou sedačiek. „Priestor reštaurácie pod východnou tribúnou A nie je riešený, bude predmetom samostatného projektu na základe požiadaviek budúceho prevádzkovateľa,“ oznámilo mesto Prešov v podmienkach tendra. Zimný štadión je momentálne uzatvorený pre havarijný stav strechy, ktorá potrebuje urýchlenú rekonštrukciu. Mesto Prešov aj preto, napriek jedinej prijatej ponuke, verejné obstarávanie nezrušilo a uprednostnilo uzavretie zmluvy s úspešných uchádzačom.

Ponuková cena uchádzača bola vyššia o 407,5 tis. eur bez DPH oproti odhadovanej hodnote. Člen hodnotiacej komisie Michal Tomko, ako zástupca projektanta v tejto súvislosti uviedol, že pri spracovaní rozpočtu na strechu štadióna sa uplatnila spodná hranica rozpočtu (1,7 mil. eur bez DPH), pričom horná hranica bola 2,15 mil. eur bez DPH.

„Uchádzač na realizáciu strechy uvažuje s cenou vo výške 2,2 mil. eur bez DPH, čo predstavuje rozdiel oproti schválenému rozpočtu na strechu 0,5 mil. eur bez DPH. V ostatných častiach rozpočtu uchádzača v porovnaní so schváleným rozpočtom došlo k úspore 0,1 mil. eur bez DPH,“ uvádza sa v zápisnici z vyhodnotenia ponúk. Z uvedeného dôvodu rozdiel v celkovej ponúknutej cene, v porovnaní s celkovým rozpočtom na zákazku je zhruba 400 tis. eur bez DPH. Rozpočet uchádzača vzhľadom na uvedené skutočnosti možno podľa komisie považovať za objektívnejší a správnejší, pričom je predpoklad, že uchádzač zákazku úspešne zvládne. Zhotoviteľ uvažuje pri realizácii zákazky s ôsmimi subdodávateľmi.

Súvisiace články

Aktuálne správy