Pribudla nová administratívna budova s kapacitou pre 60 ľudí

Spoločnosť Protherm Production zo Skalice otvorila nový blok administratívnych priestorov pre svojich terajších aj budúcich zamestnancov. Ide o novú budovu za 600.000 eur s kapacitou pre 60 ľudí. TASR informovala zástupkyňa spoločnosti Oľga Gluštíková.
Väčšina firiem si kancelárie iba prenajíma, spoločnosť patriaca nemeckému koncernu Vaillant Group sa rozhodla pre iné riešenie. „V Skalici má materská skupina dlhodobé plány, investovala preto do výstavby vlastnej budovy,“ povedal riaditeľ spoločnosti Peter Kuba.
Do závodu sa vlani preinvestovalo 3,6 milióna eur. V tomto roku predstavuje objem investícii 6 miliónov eur. „Ide o finančné prostriedky koncernu. Nikdy sme nečerpali eurofondy ani daňové úľavy od štátu,“ spresnil riaditeľ.
Tri poschodia s výmerou viac ako 600 m2 sú riešené v štýle open office. Prípravné práce na výstavbu budovy odštartovali v auguste 2017 a stavba bola kompletne dokončená v marci 2018. Následne sa rozbehlo sťahovanie pracovných tímov a technológií do nových priestorov. Výsledkom je riešenie na najbližšie roky a priestorová rezerva pre neustále sa rozrastajúce tímy.
„Pokiaľ ide o ďalšie investície, okolo 3,7 milióna eur ide tento rok do nášho vývojového centra. Súčasťou spoločnosti je totiž jedno z najmodernejších centier na vývoj kotlov v strednej Európe,“ doplnil Kuba.

Súvisiace články

Aktuálne správy