Mesto chce v roku 2018 začať stavať novú bytovku a prestavať CVČ

V Detve chcú na budúci rok postaviť ďalšiu nájomnú bytovku a staré centrum voľného času prestavať na objekt, v ktorom nájdu zázemie nielen deti, ale aj seniori.
Na základe schváleného rozpočtu a schváleného plánu investičných akcií na rok 2018, mesto chce začať so stavbou nového nájomného bytového domu v časti Dolinky. „Postaviť chce aj novú dvojpodlažnú budovu na mieste doterajšej budovy Centra voľného času (CVČ) na ulici Obrancov mieru,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková.
V novom objekte potom nájde priestory pre svoju činnosť nielen CVČ, ale budú ho využívať aj detské a mládežnícke folklórne kolektívy. Zriadia v ňom i Denné centrum pre seniorov a prvý denný stacionár pre seniorov a zdravotne postihnuté osoby.
Okrem toho by sa mali zrealizovať aj projekty spolufinancované z európskych fondov, zamerané na zníženie energetickej náročnosti Materskej školy A. Bernoláka, Materskej školy M. R. Štefánika a budovy mestského úradu. „Vybudovať by sa mala aj cyklocesta od píly, po ulicu Kúpalisko a vnútroblok na ulici M. R. Štefánika,“ dodala Juhaniaková.
Mesto chce pokračovať aj v rekonštrukcii a opravách mestských komunikácií a chodníkov, ako aj v rekonštrukcii a výstavbe nových detských a multifunkčných ihrísk a plánuje tiež zrekonštruovať Materskú školu na Námestí SNP 17. „V mestskom rozpočte je schválená aj dotácia pre Technické služby Detva na obnovu vozového parku vo výške 425.000 eur,“ doplnila.
Na krytie výdavkov v rozpočte mestské zastupiteľstvo schválilo na rok 2018 úver v celkovej výške viac ako 4,21 milióna eur, čím sa úverové zaťaženie mesta zvýši zo súčasných desať na 38 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy