Ako si Victoria s Davidom za dva roky zarobili takmer 20 miliónov

, BI Foto: SITA/AP

Spoločnosť Beckham Brand Holdings vyplatila za ostatné dva roky dividendy vo výške 28,95 milióna libier. Platba bola rozdelená medzi troch akcionárov: Victoriu Beckhamovú, David Beckhama a bývalého manažéra Victorie, Simona Fullera.

Obchodné impérium Davida a Victorie Beckhamovcov vyplácalo dividendy za posledné dva roky vo výške 28,95 milióna GBP, uvádzajú sa v účtovnej správe. V roku 2016 to boli dividendy vo výške 10,2 milióna libier a v roku 2017 vyplatila 18,75 milióna libier. Hovorca spoločnosti potvrdil, že dividendy boli vyplatené rovnakým dielom trom spoločníkom: bývalej spájske Victorii Beckhamovej, bývalému  futbalistovi Davidovi Beckhamovi a bývalému manažérovi Victorie, Simonovi Fullerovi.
 

To znamená, že Victoria a David, ktorí sa vzali v roku 1999, si spoločne pripísali za dva roky 19,3 milióna libier, čo je približne 400 000 libier mesačne.

Spoločnosť Beckham Brand Holdings je vlastníkom rôznych podnikateľských aktivít, vrátane špičkovej módnej značky Victoria Beckham a spoločnosti DB Ventures, ktorá má na starosti autorské práva Davida.

Spoločnosť Beckham Brand Holdings dosiahla v minulom roku zisk vo výške 16,19 miliónov libier, na tržbách to bolo 47,52 miliónov GBP.

Výnosy v spoločnosti DB Ventures vzrástli o jeden milión libier na 11,12 miliónov libier vďaka partnerstvám medzi spoločnosťami Diageo, LVS Group a AIA Vitality. Jednorazová platba spoločnosti Global Brand Group, ktorá je kótovaná na burze v Hongkongu, na základe zmluvy o poskytnutí  licencie na obrazový materiál, pomohla vytlačiť zisk spoločnosti DB Ventures na 24,9 milióna libier.

Módna spoločnosť Victoria Beckham mala v minulom roku tržby vo výške 36,3 milióna libier, ale v dôsledku veľkých investícií sa straty skupiny zvýšili o 78 % na 8,4 milióna libier.

David a Victoria Beckham majú spoločný majetok dohadovaný na 450 miliónov dolárov (336,7 miliónov libier), podľa The Richest.

Súvisiace články

Aktuálne správy