Kabinet má v stredu rokovať o návrhu poštovej politiky do roku 2021

V návrhu je načrtnuté ďalšie smerovanie poštových služieb s osobitným dôrazom na trvalo udržateľnú univerzálnu poštovú službu pri zohľadnení nových trendov na trhu a meniacich sa potrieb používateľov poštových služieb.

Vláda by mala v stredu rokovať o návrhu poštovej politiky do roku 2021. „Cieľom materiálu je stanoviť legislatívne a regulačné zámery na vytváranie podmienok poskytovania poštových služieb s dôrazom na zabezpečenie univerzálnej služby a jej financovania, ako aj na zabezpečenie úloh vyplývajúcich zo Stratégie pre jednotný digitálny trh v súvislosti s cezhraničným doručovaním balíkov generovaných elektronickým obchodom,“ uviedol rezort dopravy a výstavby.

V návrhu poštovej politiky do roku 2021 je podľa ministerstva načrtnuté ďalšie smerovanie poštových služieb s osobitným dôrazom na trvalo udržateľnú univerzálnu poštovú službu pri zohľadnení nových trendov na trhu a meniacich sa potrieb používateľov poštových služieb s cieľom vytvárať podmienky na ďalšie rozvíjanie hospodárskej súťaže a na poskytovanie kvalitných poštových služieb.

Ako sa uvádza v materiáli, ministerstvo dopravy bude pri plnení úloh súvisiacich s univerzálnou službou a jej poskytovateľov klásť dôraz na ekonomickú návratnosť investícií a podporovať inovácie produktov a služieb, v súvislosti s rozvojom digitalizácie, ako aj vytvárať podmienky na zachovanie trvalo udržateľného charakteru univerzálnej služby a jej primeraného financovania. Rezort chce tiež venovať osobitnú starostlivosť sociálnemu rozmeru poskytovateľa univerzálnej služby, a to najmä pokiaľ ide o riešenie otázok poštovej bezpečnosti, zamestnanosti a rozvoja ľudských zdrojov vrátane duálneho vzdelávania.

Súvisiace články

Aktuálne správy