Novým riaditeľom ľudských zdrojov a členom vedenia automobilky Kia je A.Ondrej

Spoločnosť Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom vytvorila od 1. októbra pozíciu riaditeľa ľudských zdrojov, ktorým sa stal Anton Ondrej a zároveň ho prijala za nového člena vedenia. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Jozef Bačé.
Doplnil, že Ondrej bude viesť v rámci divízie administratíva päť z celkovo deviatich oddelení – oddelenia ľudských zdrojov, zamestnaneckých vzťahov, vzdelávania, komunikácie a vzťahov s verejnosťou, ako aj právne oddelenie. „Navonok bude nový riaditeľ ľudských zdrojov zastrešovať vzťahy so zástupcami zamestnancov, samosprávou, regionálnymi a celoslovenskými štátnymi inštitúciami,“ uviedol Bačé.
„Výrobný závod Kia Motors Slovakia vnímam ako modernú a progresívnu spoločnosť, ktorá plní svoje výrobné poslanie a zároveň aktívne spolupracuje s okolím. V súčasnosti je ako človek na prahu dospelosti, ktorého čaká niekoľko dôležitých rozhodnutí. Moju úlohu vidím v tom, byť nápomocný dobrým rozhodnutiam,“ povedal Ondrej.
Podľa hovorcu automobilky riadia z celkového počtu 26 oddelení slovenskí vedúci už 24 oddelení v piatich divíziách – výroba, nákup a obstarávanie, riadenie kvality, riadenie spoločnosti a administratíva.
„Počas trinásťročnej histórie sa stal zo spoločnosti Kia Motors Slovakia špičkový výrobný závod, ktorý vďaka výborným výsledkom našich zamestnancov napĺňa ciele značky Kia v Európe. Odovzdanie riadenia časti divízie administratíva do rúk Antona Ondreja je jasným krokom napĺňania našej stratégie pre lokalizáciu manažmentu a postupnom odovzdávaní právomocí do rúk slovenských manažérov,“ povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Dae-Sik Kim.
Anton Ondrej sa narodil v roku 1964 v Lipanoch. V rokoch 1998 až 2004 pracoval na vedúcich pozíciách v oblasti korporátneho bankovníctva v spoločnostiach Citibank, Slovenská sporiteľňa či VÚB Banka. Následne deväť rokov pôsobil ako riaditeľ ľudských zdrojov v spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Posledné dva roky bol na pozícii generálneho sekretára v Asociácii priemyselných zväzov.

Súvisiace články

Aktuálne správy