Novým generálnym riaditeľom siete Terno je od 1. júla Stanislav Čajka

Maloobchodná sieť Terno má nového generálneho riaditeľa. Od 1. júla 2017 sa ním stal Stanislav Čajka. Zuzana Cseriová, ktorá reťazec viedla doteraz, v spoločnosti zostáva na pozícii výkonnej riaditeľky. Informoval o tom dnes maloobchodný reťazec.
Čajka prichádza do siete Terno so skúsenosťami z riadenia slovenskej divízie spoločnosti Lidl. V roku 2004 nastúpil do Lidlu v Nemecku, kde postupne prešiel viacerými pozíciami, od nákladového manažmentu až po organizáciu predaja. Počas svojej profesionálnej kariéry bol členom tímu viacerých zahraničných projektov v Írsku, Severnom Írsku, Grécku či vo Francúzsku, aktívne spolupracoval na reorganizácii Lidlu v Nórsku a vo Švédsku, podieľal sa na expanzii siete do Dánska, Chorvátska a Švajčiarska. V roku 2007 získal pozíciu obchodného riaditeľa Lidlu v Českej republike, aby v roku 2011 prešiel na Slovensko a v pozícii generálneho riaditeľa oddelil slovenskú spoločnosť od českej.
„V Stanislavovi Čajkovi sme získali schopného manažéra, vynikajúceho odborníka, ktorého medzinárodné skúsenosti a rozhľad nám pomôžu posúvať Terno vpred, splniť nastavené ciele a vybudovať z Terna kvalitnú, modernú a obľúbenú maloobchodnú sieť potravín,“ povedal Martin Fedor, zakladateľ investičného fondu Sandberg Capital a predseda dozornej rady Terno real estate, ktorá maloobchodnú sieť prevádzkuje.
„Som rád, že sa stávam súčasťou dynamického tímu, ktorý je pripravený na Slovensku rozširovať sieť predajní. Zákazníkom chceme priniesť kvalitné a čerstvé potraviny a viac sortimentu od slovenských producentov,“ povedal Čajka.
Pod Terno real estate patrí 110 predajní prevádzkovaných pod obchodnými menami Terno, Moja Samoška a Hypernova. Terno real estate zamestnáva viac ako 1300 ľudí.
Sandberg Capital je správcovská spoločnosť spravujúca alternatívny investičný fond Sandberg Investment Fund so zameraním na investície do menších a stredných spoločností v regióne strednej Európy. Sandberg Capital momentálne spravuje aktíva vo výške presahujúcej 180 miliónov eur sústredené v odvetviach IT, telekomunikácie, maloobchod a poľnohospodárstvo.

Súvisiace články

Aktuálne správy