Medzilaborce ušetrili na verejnom osvetlení v druhej polovici vlaňajška 18 %

Medzilaborce ušetrili na verejnom osvetlení v druhej polovici vlaňajška 18 %. Dôvodom je jeho modernizácia, na ktorú získalo mesto zo zdrojov Európskej únie (EÚ) nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 550.000 eur.
Projekt, ktorý ukončili vlani v júni, bol zameraný na modernizáciu a optimalizáciu verejného osvetlenia, zefektívnenie jeho systému a zníženie energetickej náročnosti. V Medzilaborciach a jeho dvoch častiach – Vydraň a Borov vymenili spolu 695 kusov výbojkových svetelných bodov za LED.
Ako pre TASR uviedol Anton Sabo z referátu výstavby mesta, samospráva pociťuje okrem úspory elektrickej energie aj iné benefity. „Je to hlavne kvalita, estetický vzhľad a rovnomernosť svietenia osvetľovacej sústavy novými technológiami. Súčasťou modernizácie bolo doplnenie 79 nových svetelných miest,“ priblížil.
Údržbu verejného osvetlenia v meste zabezpečuje košická spoločnosť Eltodo Osvetlenie, s.r.o. Okrem nových svietidiel, ktorých údržba je podľa Saba menej náročná, sa firma stará aj o stožiare, podzemné a nadzemné vedenie a pod. Mesto vlani na správu a údržbu verejného osvetlenia použilo financie vo výške 110.000 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy