Počas rekonštrukcie budú lávky cez rieku Žitava zatvorené

Rekonštrukcia dvoch lávok pre peších ponad vodný tok Žitava v centre Zlatých Moraviec sa začne v utorok 9. mája. Stavebné práce budú trvať približne dva mesiace, počas ktorých bude po lávkach a prístupových častiach chodníkov vylúčený pohyb chodcov.
„Pohyb chodcov bude presmerovaný cez dočasne zriadený priechod pre chodcov priečne cez cestu II/511 na ulici Hviezdoslavova. Situovaný bude v priestore medzi dvoma vystriedanými, protismernými autobusovými zastávkami MHD pri rieke Žitava, zriadenými na samostatných zastávkových pruhoch,“ informoval Emil Hudák, referent dopravy a technickej infraštruktúry na zlatomoraveckom mestskom úrade.
O rekonštrukcii dvoch lávok pre peších cez rieku Žitava v centre mesta na Župnej ulici v Zlatých Moravciach rozhodli mestskí poslanci ešte v minulom roku. Zhotoviteľom stavebných prác bude Lukastav SK, s.r.o., Hostie. Podľa uzatvorenej zmluvy je cena za vykonanie prác stanovená na 44.002 eur s DPH. Prvá sa začne rekonštrukcia na lávke, ktorá je prepadnutá. Po ukončení prác sa začne oprava druhej lávky pri soche partizána.

Súvisiace články

Aktuálne správy