Rast aktivity amerického sektora služieb sa spomalil

Index aktivity v odvetví služieb, ktorý zostavuje americký Inštitútu riadenia zásob, v marci oslabil na úroveň 55,2 bodu z februárových 57,6 bodu.

Rast aktivity firiem v americkom sektore služieb sa v marci spomalil. Index aktivity v odvetví služieb, ktorý zostavuje americký Inštitútu riadenia zásob (ISM), minulý mesiac oslabil na úroveň 55,2 bodu z februárových 57,6 bodu. Hodnota indexu nad hranicou 50 bodov však signalizuje rast odvetvia. Sektor služieb v USA rastie už 87 mesiacov po sebe.

Firmy v marci naďalej prijímali zamestnancov a ich podnikateľská aktivita sa zväčšovala, ale pomalším tempom ako vo februári. Index zamestnanosti v marci oslabil na hodnotu 51,5 bodu z februárových 55,2 bodu. Index podnikateľskej aktivity a produkcie ustúpil na 58,9 bodu z hodnoty 63,6 bodu, na ktorej bol vo februári. Pätnásť segmentov v odvetví služieb v marci rástlo, vrátane segmentu maloobchodu, služieb na realitnom trhu a služieb v oblasti stravovania. Tri segmenty sa však zmenšili, a to informačné služby, vzdelávacie služby a vedecké a technické služby.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy