Holding Eco-Investment získal slovinskú spoločnosť Paloma

Holding Eco-Investment ukončil proces navýšenia základného imania v slovinskej spoločnosti Palomad.d. v hodnote 18, 2 mil. eur.

Česko-slovenský priemyselno-investičný holding Eco-Investment posilňuje. Súčasťou holdingu sa totiž stal slovinský papierenský závod Paloma. „Ukončili sme proces navýšenia základného imania v slovinskej spoločnosti Paloma v hodnote 18, 2 mil. eur, čím sme dosiahli majoritný podiel v spoločnosti. Následne v súlade so slovinskou legislatívou sme predložili povinnú ponuku na odkúpenie zostávajúcich akcií spoločnosti, ktorú sme úspešne zavŕšili nadobudnutím 99,7-percentného podielu,“ informovala hovorkyňa Eco-Investment Petra Greksová.

„Výnos z upísaných nových akcií bude použitý na investície do výrobných zariadení, modernizácie výrobných postupov, zlepšenia pracovného prostredia a energetickej efektívnosti výroby, ktoré spravia z Palomy moderné kompetenčné centrum,“ povedal predseda predstavenstva Eco-Investment Milan Fiľo. Dodal, že na základe technického auditu sa v týchto mesiacoch pripravujú viaceré scenáre ďalšieho rozvoja spoločnosti.

Spoločnosť Paloma sa v priebehu tohto roka stane integrálnou súčasťou skupiny SHP, ktorá pozostáva zo štyroch výrobných závodov na Slovensku, Chorvátsku a v Bosne a Hercegovine a je jednou z najväčších výrobcov papierovej hygieny v regióne strednej a východnej Európy. Vhodnou konsolidáciou SHP Group a Palomy investor očakáva v roku 2017 posilnenie svojej pozície na trhoch strednej a východnej Európy s kapacitou viac ako 200 tisíc ton hygienického papiera a hygienických papierových výrobkov ročne, s ročným obratom takmer 215 mil. eur.

Spoločnosť Paloma je slovinská spoločnosťou s viac ako 140-ročnou históriou výroby a predaja produktov papierovej hygieny a je lídrom na trhoch juhovýchodnej Európy. Spoločnosť zamestnáva približne 700 zamestnancov, ročne vyprodukuje viac ako 68 tisíc ton produktov a dosahuje tržby do 90 mil. eur. Výrazná väčšina produkcie je určená na export do krajín juhovýchodnej a západnej Európy. Väčšinovým vlastníkom Paloma bol až do uskutočnenia transakcie štát.

Eco-Investment je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie.

Súvisiace články

Aktuálne správy