V Prievidzi začali s opravami výtlkov po zime, TSMPD používajú novú technológiu

V Prievidzi začali s opravami výtlkov na miestnych komunikáciách po prvom oteplení, asi pred dvoma týždňami. Na opravy vozoviek používajú zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) novú technológiu v podobe infražiaričov, ktoré zakúpili vlani. Informoval dnes hovorca mesta Michal Ďureje.
Opravovať výtlky pomocou infražiaričov a asfaltového recyklátu umožnili TSMPD podľa Ďurejeho dobré poveternostné podmienky a najmä vyššie teploty. „V niektorých prípadoch pôjde len o dočasné opravy, aby bola zabezpečená zjazdnosť. K definitívnemu riešeniu pristúpia Technické služby mesta Prievidza až keď bude v prevádzke obaľovacia súprava. Samozrejme, vývoj počasia je nestabilný a môže zmeniť celú situáciu a plány,“ upozornil. Zamestnanci TSMPD, ako ďalej ozrejmil hovorca mesta, pracujú v súčasnosti v nepretržitých 12-hodinových zmenách, to znamená, že aj vo večerných hodinách.
Samospráva avizovala, že má v pláne opätovne investovať svoje financie do komplexnej rekonštrukcie ciest a chodníkov, počas nasledujúcich troch rokov na tento účel vyčlenila v rozpočte 1,3 milióna eur, ďalších 1,1 milióna eur má pripravených na opravy ciest v rámci bežných výdavkov tento rok. „Uvedomujeme si, že vozovky v Prievidzi sú stále v zlom stave a jeho riešením je jedine komplexná oprava. Fáza prípravy podkladov na tento účel začne ešte tento rok,“ dodal Ďureje.

Súvisiace články

Aktuálne správy