Septembrové tržby gréckych priemyselných firiem stúpli

Celkové septembrové tržby priemyselných podnikov krajiny medziročne vzrástli o 9,4 %, domáce tržby sa zvýšili o 4,2 % a tržby za export o 16,8 %.

Celkové tržby gréckych priemyselných firiem na domácom trhu aj v zahraničí v septembri medziročne posilnili o 9,4 percenta. Tržby spracovateľského odvetvia oproti septembru minulého roka stúpli o 9,3 percenta a tržby sektora ťažby a dobývania sa v porovnaní so septembrom 2015 zvýšili o 16,2 percenta. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke grécky štatistický úrad ELSTAT.

Septembrové tržby gréckych priemyselných podnikov na domácom trhu oproti rovnakému mesiacu vlaňajška vzrástli o 4,2 percenta a tržby za export tovarov sa zväčšili o 16,8 percenta. Export gréckych priemyselných firiem na trhy ostatných členských krajín eurozóny medziročne vzrástol o 5,6 percenta a vývoz na trhy mimo eurozóny stúpol o 22,7 percenta. Celkové tržby gréckych priemyselných firiem za dvanásťmesačné obdobie od októbra 2015 po september 2016 však medziročne klesli o 8,4 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy