Spoločnosť St. Nicolaus postaví linku za 2,7 mil. eur

Zákazka by mala byť financovaná z európskych fondov, konkrétne z Programu rozvoja vidieka na roky 2014 až 2020.

Spoločnosť St. Nicolaus, a. s., so sídlom v Liptovskom Mikuláši, si zazmluvnila dodávku a montáž linky na plnenie liehovín za 2,25 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,7 mil. eur s daňou). Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, zákazku by mala zabezpečiť košická strojárska firma Manex, spol. s. r. o.

Linka by sa mala skladať z jednotlivých strojov pospájaných dopravnými pásmi, ktoré tak vytvárajú jeden technologický celok produkujúci požadované výrobky. Zákazka by mala byť financovaná z európskych fondov, konkrétne z Programu rozvoja vidieka na roky 2014 až 2020.

Do súťaže sa prihlásili dvaja uchádzači. Zo 70 % rozhodla o víťazovi cena, no zohľadňovali sa aj kritériá času na postavenie linky, čas prestavby formátu fľaše, rýchlosti prípadného servisného zásahu, či ročné prevádzkové náklady. Obstarávateľ uzavrel so stavebnou firmou zmluvu na začiatku júla. Predbežné oznámenie o tendri bolo zverejnené koncom septembra minulého

Spoločnosť St. Nicolaus je najväčším výrobcom liehovín na Slovensku. Výrobné závody spoločnosti St. Nicolaus sa nachádzajú v Liptovskom Mikuláši a Leopoldove. Základné imanie spoločnosti je 6 639 eur. Podnik sa orientuje aj na výrobu horčice či octu.

Súvisiace články

Aktuálne správy