PSA chce údajne obmedziť prevádzku vo francúzskom závode Poissy

Firma údajne plánuje rušenie zmeny, prepúšťanie a aj zníženie výroby.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën plánuje v závode Poissy v blízkosti Paríža zrušiť nočnú zmenu, znížiť výrobu a zrušiť 850 pracovných miest. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tri zdroje. Spoločnosť PSA potvrdila, že jedna zmena by mohla byť zrušená, ďalšie údaje však nekomentovala.

Závod Poissy prevzal výrobu modelu Citroën C3 po závode Aulnay-sous-Bois, ktorý je už zatvorený. Model C3 by sa však mal od roku 2017 vyrábať na Slovensku. V budúcom roku by mal pritom závod Poissy znížiť produkciu na 140 tis. vozidiel ročne a v roku 2018 by mal tento počet ďalej klesnúť na 120 až 130 tis. automobilov ročne. Na rok 2016 je plánovaná výroba v objeme 235 tis. vozidiel. Ďalších 210 až 218 pracovníkov spoločnosti PSA by malo byť z firmy vyčlenených a znovu zamestnaných vo firme Cap Gemini, ktorá sa zaoberá podpornými službami. Firma Cap Gemini situáciu nekomentovala.

Francúzska automobilka pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy