Crowdfunding: Kúpili by ste si futuristickú britvu, ktorá holí laserom?

, businessinsider Foto: kickstarter

Zaujímavý startup dokázal osloviť. Cez Shark Tank sa podarilo vyzbierať 250 000 dolárov, na Kickstarteri stačil na 120 tisíc jediný týždeň. Táto futuristická britva vypaľuje chlpy skutočným laserom.

Sen o britve, ktorá by podľa jej tvorcov dokázala oholiť použitím laseru, začína mať skutočné kontúry. Zbierka cez crowdfundigový web Kickstarter mala cieľovú sumu vo výške 160 000 dolárov, nakoniec sa nazbieralo neuveriteľne viac, až 4 milióny. Ale zdá sa, že tento sen bol možno jednoducho až príliš dokonalý, aby to bola pravda. Aspoň tak to vnímal Kickstarter. Crowdfundingovú kampaň na stránkach zablokovali pretože projekt nedokázal predložiť dôkaz o existencii funkčného prototypu.

Stručne povedané, báli sa, že je to podvod.

Kickstarter vo svojom oficiálnom vyhlásení napísal, že dospel k záveru, že projekt je v rozpore s pravidlom, podľa ktorého sa vyžaduje funkčné prototypy fyzických produktov, ktoré sú ponúkané ako odmena a že toto rozhodnutie sa nedá zobrať späť.

Hoci tvorcovia britvy Skarp poskytli video s "prototypom", zdá sa, že nedosahovalo dostatočnú kvalitu, aby ho v Kickstarteri akceptovali. Aj keď sa na ňom darí, nejaké to ochlpenie odstrániť, rozhodne to nebude na každodenné použitie.

Ale žiadne obavy, dvaja Švédi, ktorí stoja za projektom, nezľavili zo svojich laserových holiacich ambícií. Už sa presťahovali na inú crowdfundingovú platformu Indiegogo. Nový projekt už zozbieral za 6 hodín viac ako 62 000 dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy