Nezdanený zisk firmy Aegon stúpol v druhom kvartáli o 7 %

Holandská spoločnosť Aegon NV zaznamenala v druhom kvartáli nárast zisku pred zdanením na 514 mil. eur.

Holandská poisťovňa Aegon NV zaznamenala v druhom kvartáli nárast zisku pred zdanením o 7 % na 514 mil. eur. V rovnakom období predchádzajúceho roku evidovala spoločnosť Aegon zisk pred zdanením vo výške 481 mil. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s tým, že holandská spoločnosť dosiahne v sledovanom období zisk pred zdanením vo výške 505 mil. eur. Hrubé vklady stúpli o 3 % na 13 mld. eur. Spoločnosť zároveň dosiahla návratnosť kapitálu (ROE) vo výške 8,8 %. Spoločnosť taktiež vyhlásila, že vyplatí dividendy vo výške 11 centov na akciu. Čistý zisk spoločnosti stúpol o 43 % na 343 mil. eur.

„Priaznivé výsledky, ktoré spoločnosť Aegon zaznamenala, nás tešia. Ťažili sme z pozitívnych impulzov z predchádzajúcich kvartálov,“ povedal šéf spoločnosti Alex Wynaendts. „Náš pevný finančný základ ešte zdôrazňuje zdravý cash flow a zdravá kapitálová pozícia. Preto môžeme predbežne oznámiť, že vyplatíme dividendy vo výške 11 centov na akciu,“ doplnil.

Na Slovensku v rámci skupiny pôsobí Aegon Životná poisťovňa, a. s., Aegon dôchodková správcovská spoločnosť, a. s., AEGON Hungary Composite Insurance Closed Company Limited by Shares, a Aegon Partner, s. r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy