Telefónica predáva írskeho mobilného operátora

Operátora O2 Ireland má prevziať írska dcéra spoločnosti Hutchinson Whampoa za 780 mil. eur

Španielska Telefónica SA súhlasila s predajom svojho írskeho mobilného operátora O2 Ireland spoločnosti 3 Ireland za 780 mil. eur. Telekomunikačná skupina o tom informovala v pondelok. Transakcia, ktorá podlieha schváleniu zo strany regulačných úradov, počíta aj s vyplatením dodatočných 70 mil. eur v prípade splnenia dohodnutých finančných cieľov, uviedla agentúra Reuters.

Majiteľom operátora 3 Ireland je hongkonská spoločnosť Hutchinson Whampoa. Telefónica chce do konca tohto roka znížiť svoje zadlženie na menej ako 47 mld. eur. Dosiaľ sa vzdala 40 % svojich aktív v Južnej Amerike. Denník Financial Times tento mesiac informoval, že O2 Ireland, ktorá nepatrí medzi kľúčové aktivity Telefóniky, má predajnú hodnotu zhruba 700 mil. eur.

Telefónica pôsobí aj na Slovensku. Prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytuje mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007.

Súvisiace články

Aktuálne správy