ČSOB Poisťovňa v minulom roku so ziskom 7,68 mil. eur

Minuloročné predpísané poistné sa znížilo, a to pre pokles v oblasti životného poistenia

ČSOB Poisťovňa dosiahla v minulom roku čistý zisk 7,68 mil. eur pri medziročnom poklese o 14,4 %. Predpísané poistné po úprave stavu technickej rezervy na poistné budúcich období a na neukončené riziká predstavovalo sumu 70,84 mil. eur. Znížilo sa však o 8,4 %, a to pre pokles v oblasti životného poistenia. Neživotné poistenie podľa informácií zverejnených vo výročnej správe rástlo.

Predpísané poistné v neživotnom poistení sa vlani zvýšilo o 14,1 % na 24,11 mil. eur. To predstavuje podiel na celkovom trhu zhruba 2,5 %. Novo uzatvorené zmluvy sa počas minulého roka zvýšili a celkový trhový podiel firmy v neživotnom poistení tak dosiahol v rámci nových zmlúv 3,02 %.

Predpis poistného v rámci životného poistenia sa znížilo o 16,7 % na 47,62 mil. eur a trhový podiel spoločnosti sa oslabil z 5,1 % na 4,2 %. „V rámci životného poistenia sme dosiahli vedúcu pozíciu v oblasti investičného poistenia s jednorazovo plateným poistným,“ uvádza sa vo výročnej správe. Objem novej obchodnej produkcie v životnom poistení bol 20,8 mil. eur pri medziročnom poklese o 33,9 %, čo ovplyvnila podľa vyjadrení firmy hlavne nižšia nová obchodná produkcia jednorazovo platených poistení.

V roku 2012 chce poisťovňa pokračovať v ziskovom raste založenom na rovnováhe medzi rizikom a výnosnosťou podľa požiadaviek KBC. „Naším dlhodobým cieľom je zvyšovať trhový podiel v rámci našich cieľových segmentov na úroveň 5 až 6 %, prípadne viac,“ uviedla firma vo výročnej správe.

Vývoj v životnom poistení bude podľa spoločnosti závisieť od vývoja makroekonomického a mikroekonomického prostredia, ako aj legislatívneho rámca na Slovensku. „Mnohí klienti môžu byť ovplyvnení súčasnou zlou hospodárskou situáciou, ktorá má za následok aj zhoršenie ich finančnej situácie,“ uviedla poisťovňa. Cieľom ČSOB Poisťovne je preto pripraviť pre klientov také riešenia, ktoré by im pomohli prekonávať rozličné nepriaznivé životné situácie.

ČSOB Poisťovňa vznikla v roku 1992, do augusta 2004 pôsobila pod názvom ERGO poisťovňa. Je súčasťou skupiny KBC, pričom hlavným akcionárom je belgická poisťovňa KBC Insurance NV.

Súvisiace články

Aktuálne správy