HANT BA DS obnoví cesty na trase Čachtice – Podkylava

Rekonštrukciu úsekov ciest tretej triedy na trase Čachtice - Podkylava v dĺžke vyše 16 kilometrov má považskobystrická firma HANT BA DS, a.s. vykonať za 2,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Práce majú byť financované z eurofondov cez Regionálny operačný program.

Úseky ciest tretej triedy na trase Čachtice – Podkylava v Trenčianskom samosprávnom kraji zrekonštruuje firma HANT BA DS, a.s. z Považskej Bystrice. Stavebné práce má vykonať za zmluvnú cenu takmer 2,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), keď uspela v užšej súťaži spomedzi dvoch prijatých ponúk. Predpokladaná cena bola 2,13 mil. eur bez DPH.

Financovanie modernizácie úsekov ciest Čachtice – Krajné, Krajné – Podkylava a v Krajnom v dĺžke vyše 16 kilometrov je plánované zo zdrojov Európskej únie cez Regionálny operačný program. Ako vyplýva z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania, súčasťou prác budú aj stavebné úpravy šiestich mostov. Podľa súťaže, ktorú Trenčiansky samosprávny kraj vyhlásil ešte v marci 2011, práce by mali trvať trinásť mesiacov od uzavretia zmluvy.

Spoločnosť Hant BA DS, a.s. so sídlom v Považskej Bystrici je zapísaná v Obchodnom registri SR od 19. septembra 2007 a má základné imanie 33,2 tis. eur. Vykonáva dopravné stavby a je dcérskou firmou spoločnosti Hant BA, a.s., ktorá má sídlo tiež v Považskej Bystrici, je registrovaná od apríla 2003 a eviduje základné imanie 3,319 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy