Zisk talianskej Generali v treťom štvrťroku vzrástol

Čistý zisk tretej najväčšej poisťovne v Európe za júl až september je v objeme 440 mil. eur, čo je medziročný rast o 13 %.

Najväčšia talianska poisťovňa Generali, ktorá je treťou najväčšou poisťovňou v Európe, za tretí štvrťrok dosiahla rast čistého zisku, keďže segment životného poistenia vykompenzoval slabý výkon v oblasti neživotného poistenia. Spoločnosť vo štvrtok informovala, že jej čistý zisk za júl až september je v objeme 440 mil. eur, čo je medziročný rast o 13 %. Tento výsledok sa zhoduje s odhadom analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters. Generali sa tak priblížila k svojmu celoročnému plánu prevádzkového zisku na úrovni 3,6 až 4,2 mld. eur. Za január až september poisťovňa vykázala prevádzkový zisk 3,2 mld. eur.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy