Eustream oznámil zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom bode Budince

Slovenský prepravca plynu Eustream oznamuje dočasné zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom bode Budince. Informovala o tom spoločnosť.
„Za účelom uspokojenia požiadaviek trhu Eustream oznamuje zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom prepojovacom bode Budince. Eustream poskytne dodatočnú kapacitu v objeme 30.000 megawatthodín (Mwh) za deň na obdobie prvého kvartálu budúceho roku, teda obdobie od 1. januára do 31. marca 2017,“ spresnil Eustream.
V pondelok (5.12.) o 12.00 h bude dodatočná kapacita publikovaná na webovej stránke spoločnosti Eustream a bude dostupná prostredníctvom online rezervačnej platformy Eustreamu na zákazníckej zóne.
„Všetci záujemcovia s platným rámcovým kontraktom a dostatočnou finančnou zábezpekou si môžu objednať kapacitu na základe princípu FCFS (First-come, first-served, pozn. TASR),“ dodal prepravca plynu.
eustream, a. s., je prevádzkovateľom prepravnej siete na zemný plyn v SR. Hlavným poslaním spoločnosti je preprava zemného plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Od roku 1972 Eustream prepravil takmer 2,5 bilióna kubických metrov plynu. Eustream vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo 4 až 5 paralelných potrubí v celkovej dĺžke 2332 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom takmer 550 MW.

Súvisiace články

Aktuálne správy