Počet nezamestnaných Nórov mierne stúpol

Počas augusta až októbra sa počet nezamestnaných obyvateľov krajiny zvýšil o 1000 na 135 tis., ale miera nezamestnanosti zostala na úrovni 4,8 %.

Počet nezamestnaných v Nórsku počas augusta až októbra v porovnaní s predchádzajúcim trojmesačným obdobím podľa sezónne upravených údajov stúpol o tisíc na 135 tisíc ľudí. Miera nezamestnanosti v krajine sa však nezmenila a zostala na úrovni 4,8 percenta. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke nórsky štatistický úrad. Z prieskumov úradu vyplýva, že od mája 2014 do jesene 2015 sa sezónne upravená miera nezamestnanosti v Nórsku postupne zvyšovala, pričom počas uplynulého roka sa pohybovala v pásme 4,5 až 5 percent.
Počet zamestnaných ľudí v Nórsku od júna do septembra podľa sezónne upravených údajov stúpol o 17 tisíc. V priebehu dvanástich mesiacov od septembra 2015 do septembra 2016, sa počet zamestnaných ľudí v krajine menil iba nepatrne. V sledovanom období sa však zväčšila populácia vo veku od 15 do 74 rokov, čiže miera zamestnanosti sa znížila z úrovne 67,8 percenta na 67,6 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy