Žiaci môžu získať informácie o štúdiu na stredných školách v kraji

Získať prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách v Košickom kraji ponúka šiesty ročník podujatia Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu.

Získať prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách v Košickom kraji ponúka šiesty ročník podujatia Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu. Prezentáciu možností vzdelávania pripravil v týchto dňoch Košický samosprávny kraj (KSK) v Košiciach, Spišskej Novej Vsi, Michalovciach, Rožňave, Gelnici a Trebišove.
Informácie môžu získať žiaci základných škôl, ich rodičia, ale aj výchovní poradcovia, riaditelia škôl i zástupcovia zamestnávateľov. V Košiciach pokračuje dnes podujatie druhým dňom na Strednej odbornej škole (SOŠ) Ostrovského. Zapojilo sa doň 30 stredných škôl a jedno centrum voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, osem cirkevných a súkromných stredných škôl, a tri školy, ktorých zriaďovateľom je okresný úrad. „Organizátori očakávajú, že na prezentačnom podujatí sa zoznámi s možnosťami stredoškolského štúdia okolo 2000 žiakov základných škôl z Košíc a okolia, ktorých na podujatie pozvali,“ informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.
Súčasťou vzdelávacej prezentácie bol v utorok (11.10.) workshop pre riaditeľov a výchovných poradcov základných škôl a riaditeľov stredných škôl na území mesta Košice a jeho okolia. Medzi 120 účastníkmi boli aj zástupcovia zamestnávateľov, ako U. S. Steel, T-Systems Slovakia, Technická univerzita Košice či Východoslovenská vodárenská spoločnosť. Účastníci hovorili o skúsenostiach s duálnym vzdelávaním, ale aj o dobrej praxi, ktorú rozvíjajú centrá odborného vzdelávania, pôsobiace pri školách na území kraja od roku 2009. „Prioritnými smermi, ktorými sa bude naďalej uberať odbor školstva KSK vo svojich stratégiách, je oblasť technického vzdelávania a informačných a komunikačných technológií,“ uviedla Bobriková. 
Burza informácií o ponukách škôl sa koná dnes okrem Košíc aj v Spišskej Novej Vsi na Gymnáziu na Školskej ulici, vo štvrtok (13.10.) v Michalovciach na Gymnáziu Pavla Horova a v Rožňave v priestoroch Obchodno-kultúrneho centra, 18. októbra v Gelnici na Gymnáziu SNP 1 a 25. októbra v Trebišove v Mestskom kultúrnom stredisku.

Súvisiace články

Aktuálne správy