Hospodárenie Rimavskej Soboty je podľa primátora najlepšie od Nežnej revolúcie

Približne 459.000 eur mala vo svojom rezervnom fonde k 31. augustu 2016 samospráva Rimavskej Soboty. Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva pri prezentácii správy o hospodárení mesta za prvý polrok 2016 o tom informoval Miroslav Bielak, poverený vedúci ekonomického odboru Mestského úradu Rimavská Sobota. Poslanci vzali správu na vedomie bez pripomienok.
Podľa Bielaka boli celkové príjmy samosprávy za prvý polrok vo výške 7,6 milióna eur a výdavky na úrovni 6,4 milióna eur. „Predstavuje to plnenie v príjmoch na 55 percent a vo výdavkoch na 46,1 percenta. Výsledkom hospodárenia mesta za toto obdobie po zarátaní finančných operácií je prebytok vo výške necelého 1,3 milióna eur,“ konkretizoval.
„Dovolím si povedať, že mesto Rimavská Sobota takýto výsledok od Nežnej revolúcie ešte nemalo. To znamená, že zrejme dobre pracujú pracovníci mestského úradu a jeho vedenie, ako aj poslanci mestského zastupiteľstva,“ uviedol na margo hospodárskych výsledkov primátor Jozef Šimko. Vyzdvihol tiež, že sa zároveň počas necelých šiestich rokov podarilo znížiť úverové zaťaženie mesta o dva milióny eur.
„Možnože niekto povie, prečo sme finančné prostriedky z rezervného fondu nepoužili na zaplatenie dlžoby za nedávne asfaltovanie ulíc alebo na iné účely. Tie peniaze však určite v priebehu ďalších mesiacov použijeme na zmysluplné veci v prospech obyvateľov,“ zakončil.

Súvisiace články

Aktuálne správy