Konica Minolta Slovakia vlani so ziskom 587 tisíc eur

Tržby spoločnosti vo fiškálnom roku 2015 vzrástli o 3 % na 20,4 milióna eur.

Spoločnosť Konica Minolta Slovakia, s. r. o., vo fiškálnom roku 2015 navýšila svoj čistý zisk oproti roku predtým na 587 tisíc eur z 228 tisíc eur. Ako informovala spoločnosť, tržby vzrástli o 3 % na 20,4 mil. eur, pričom samotné IT služby sa o toto navýšenie postarali sumou 1,7 mil. eur.

Firma Konica tiež dokončila akvizíciu spoločnosti WEBCOM, ktorá patrí medzi najväčších dodávateľov CRM a ERP informačných systémov na platforme Microsoft Dynamics v strednej a východnej Európe. „Ide tak o najväčšiu investíciu v histórii spoločnosti Konica Minolta v tomto regióne a vôbec prvú akvizíciu IT firmy v strednej a východnej Európe. Celková hodnota transakcie sa pohybuje rádovo v niekoľkých miliónoch eur,“ uviedla spoločnosť.

Generálny riaditeľ Konica Minolta Slovakia Tomáš Bednář poznamenal, že akvizíciou spoločnosti WEBCOM sa rozširuje ponuka firmy v oblasti tlačových riešení o nové IT služby. „V oblasti práce s firemnými dokumentmi a podnikovými informačnými systémami totiž existuje viacero zaujímavých synergií,“ konštatoval. Cieľom najnovšej akvizície spoločnosti Konica Minolta je otvorenie cesty, prienik na zahraničné trhy a zameranie sa na vývoj nových služieb a spoločného prístupu k zákazníkom v oblasti IT technológií.

Konica Minolta Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 1990. Poskytuje komplexné tlačové riešenia a technológie. V ponuke spoločnosti je taktiež integrácia softvéru pre digitalizáciu dokumentov, ich obeh a dlhodobú archiváciu. Centrála spoločnosti je v Bratislave, odkiaľ sú riadené filiálky v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy