Čistý zisk Time Warner v prvom štvrťroku posilnil

Americká mediálna firma za január až marec dosiahla čistý zisk 1,21 mld. USD, pred rokom to bolo 970 mil. USD.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner Inc v prvom štvrťroku dosiahla rast tržieb o 2,5 %, čo je viac, ako sa očakávalo. Zvýšili sa totiž príjmy jej divízie Turner Broadcasting a káblovej televízie Home Box Office. Firma Time Warner za január až marec vykázala čistý zisk 1,21 mld. USD čiže 1,51 USD na akciu. V prvom kvartáli vlaňajška to bolo 970 mil. USD čiže 1,15 USD na akciu.

Tržby spoločnosti sa medziročne zvýšili na 7,31 mld. USD z úrovne 7,13 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters v priemere odhadovali, že zisk bude na úrovni 1,30 USD na akciu a tržby v objeme 7,3 mld. USD. Tržby divízie Turner, ktorá vlastní napríklad televízne stanice CNN, Cartoon Network a TNT, v prvom štvrťroku vzrástli o 7,2 %.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,1505 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy