Obnovia sedem úsekov ciest v oblasti Bardejova a Popradu

Predpokladaná cena rekonštrukcie vybraných úsekov ciest III. triedy v oblasti Bardejova a Popradu v dĺžke 8,4 kilometra dosahuje 854 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk, ide o štvrtú etapu rekonštrukcie havarijných úsekov ciest II. a III. triedy. Stavebné práce by mali trvať tri mesiace.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja plánuje štvrtú etapu rekonštrukcie havarijných úsekov ciest II. a III. triedy. Predpokladaná cena obnovy vybraných siedmich úsekov ciest III. triedy v oblasti Bardejova a Popradu v dĺžke 8,4 kilometra je 854 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,025 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk, stavebné práce by mali trvať tri mesiace. Zamerané budú najmä na odstránenie podkladov, pokládku krytov a vyrovnanie povrchu krytu vozovky vrátane súvisiacich prác.

Zákazka je rozdelená na dve časti – na rekonštrukciu piatich havarijných úsekov ciest III. triedy v oblasti Bardejova (Livov – Lukov, Livov – Livovská Huta, Lopuchov – 1. etapa, Stebník – dokončenie a Hažlín – Ortuťová, 1. etapa) a dvoch havarijných úsekov ciest III. triedy v oblasti Popradu (Torysky, Brutovce). Lehota na predkladanie ponúk je 8. marca. Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2011 až 2015 uskutočnili rovnaké alebo podobné práce v objeme minimálne 740 tis. eur vrátane dane za rok, ak predložia ponuku na obidve časti zákazky, alebo 370 tis. eur v prípade predloženia ponuky na jednu časť.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia zriadená 1. decembra 2003. V pôsobnosti má vyše 523 kilometrov ciest II. triedy a 1 920 kilometrov ciest III. triedy.

Súvisiace články

Aktuálne správy