Jadrový zisk firmy Thomas Cook oslabil o 4 %

Za uplynulý účtovný rok končiaci sa 30. septembra druhá najväčšia európska firma podnikajúca v turizme dosiahla zisk 310 mil. libier

Britská spoločnosť Thomas Cook, ktorá je druhou najväčšou európskou firmou podnikajúcou v oblasti turizmu, za svoj uplynulý finančný rok končiaci sa 30. septembra, evidovala pokles jadrového zisku o 4 % na sumu 310 mil. libier (GBP). Tento výsledok bol však mierne lepší v porovnaní s očakávaním analytikov. Firma tiež uviedla, že smeruje k naplneniu očakávaní analytikov, ktorí predpokladajú, že jej jadrový zisk v terajšom účtovnom roku stúpne o 13 % na zhruba 350 mil. GBP.

Spoločnosť Thomas Cook ďalej v stredu informovala, že dopyt po jej dovolenkových službách sa medziročne zvýšil. Nenaplnili sa tak očakávania trhu, že obavy o bezpečnosť poškodia chuť Európanov cestovať do zahraničia. Dopyt po dovolenkách zo strany britských zákazníkov medziročne posilnil o 8 %. Hodnota akcií firmy Thomas Cook v stredu do 10:02 GMT vzrástla o 8,5 % na 1,067 GBP za kus.

Akcie firmy stratili 20 % odvtedy, ako Británia pozastavila lety do egyptského letoviska Šarm aš-Šajch pre obavy, že haváriu ruského lietadla koncom minulého mesiaca spôsobila bomba. Obavy o bezpečnosť sa zintenzívnili po útokoch v Paríži. Generálny riaditeľ firmy Thomas Cook Peter Fankhauser však uviedol, že dovolenkári sa rozhodli cestovať na Kanárske ostrovy, do severnej Ameriky, Mexika a na Kapverdské ostrovy.

(1 EUR = 0,7062 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy