Rast nemeckého súkromného sektora sa spomalil

Tempo rastu nemeckého súkromného sektora sa v júli spomalilo. Informovala o tom agentúra RTTNews. Zložený index nákupných manažérov (PMI) pre nemecký súkromný sektor klesol v júli na 53,4 bodu z 53,7 bodu v júni, uviedla spoločnosť Markit Economics.

Tempo rastu nemeckého súkromného sektora sa v júli spomalilo. Informovala o tom agentúra RTTNews.
Zložený index nákupných manažérov (PMI) pre nemecký súkromný sektor klesol v júli na 53,4 bodu z 53,7 bodu v júni, uviedla spoločnosť Markit Economics. Index však zostáva nad 50-bodovou hranicou, ktorá oddeľuje pokles aktivity od jej nárastu.
Rast v sektore služieb je naďalej vyšší než vo výrobnom sektore. PMI pre sektor služieb klesol v júli na 53,7 bodu z 53,8 bodu v júni pri očakávanom náraste na 54 bodov. PMI pre výrobný sektor sa znížil na 51,5 bodu z 51,9 bodu, pričom experti počítali s jeho stagnáciou.
„Prvé júlové údaje pre PMI signalizujú naďalej mierny a nevýrazný rast nemeckého súkromného sektora, čo znamená, že grécka dlhová kríza zatiaľ nemá žiadny významnejší negatívny vplyv na firmy v najväčšej ekonomike eurozóny,“ uviedol ekonóm Markit Oliver Kolodseike.

Súvisiace články

Aktuálne správy