Most-Híd podporuje prijatie obchodno-investičnej dohody TTIP

Opozičná strana Most-Híd je za prijatie Dohody o transatlantickom partnerstve v oblasti obchodu a investícií (TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership) medzi EÚ a USA.

Opozičná strana Most-Híd je za prijatie Dohody o transatlantickom partnerstve v oblasti obchodu a investícií (TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership) medzi EÚ a USA. „Dohodu určite podporujeme,“ uviedol dnes na stretnutí s novinármi ekonóm a podpredseda strany Ivan Švejna.
Cieľom tejto dohody je podľa neho najmä zredukovať obchodné bariéry medzi Európou a USA. „Keď sa obchodné bariéry znížia, tak budeme mať aj my (EÚ), aj oni (USA) väčší trh, budeme môcť profitovať z tohto globálneho trhu,“ poznamenal.
Švejna však poukázal aj na množstvo prekážok pri tvorbe obchodno-investičnej dohody, a to ako v USA, tak aj v EÚ. „Jedným z problémov je, že rôzne štáty rôznym spôsobom dotujú poľnohospodárske výrobky. Nie sme za dotácie, ale sme za to, aby poľnohospodári mali v konkurenčnom boji rovnaké podmienky. Neviem v súčasnosti, do čoho dohoda TTIP vyústi pri poľnohospodárstve,“ dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy