Čistý zisk United Technologies medziročne vzrástol

Za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol americký priemyselný konglomerát čistý zisk 1,43 mld. USD, v prvom štvrťroku vlaňajška bol jeho čistý zisk 1,21 mld. USD

Americký priemyselný konglomerát United Technologies Corp za prvý kvartál vykázal vyšší zisk, ako sa očakávalo, hoci silný dolár negatívne vplýval na jeho tržby. Diverzifikovaný výrobca, ktorý produkuje napríklad letecké motory či výťahy, za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol čistý zisk 1,43 mld. USD, čiže 1,58 USD na akciu. V prvom štvrťroku vlaňajška bol jeho čistý zisk 1,21 mld. USD, čiže 1,32 USD na akciu.

Bez zahrnutia jednorazových položiek bol zisk konglomerátu United Technologies za január až marec tohto roka v sume 1,51 USD na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, pritom predpokladali, že bude iba vo výške 1,45 USD na akciu.

Tržby spoločnosti v prvom kvartáli oslabili o 1,4 % na 14,54 mld. USD. Nenaplnili sa tak očakávania trhu, že budú v sume 14,88 mld. USD. Celkové tržby na organickej báze síce o 3 % stúpli, ale tržby v zahraničí pri prepočte na doláre poškodil rast kurzu americkej meny.

(1 EUR = 1,0723 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy