Lisovňa v bratislavskom Volkswagene vylisovala vyše 2,6 milióna dielcov

Lisovňa Volkswagen Slovakia (VW SK) vykonala od svojho spustenia koncom roka 2013 už jeden milión zdvihov. Každý zdvih pritom znamená vyrobenie najmenej jedného dielca karosérie automobilu z oceľového alebo hliníkového plechu. Celkovo tak lisovňa vyprodukovala viac ako 2.600.000 dielcov. Bratislavská lisovňa disponuje najsilnejším lisom v koncerne Volkswagen a vyrába zložité dielce pre viaceré značky koncernu. TASR o tom dnes informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.
Jedna z najmodernejších lisovní automobilového priemyslu, kde sa lisujú dielce karosérií nielen z ocele, ale aj hliníka, je jediná svojho druhu na Slovensku. So silou lisu 91.000 kN disponuje bratislavský závod VW SK najväčším lisom koncernu Volkswagen. Jedna z najmodernejších lisovacích technológií disponuje servomotormi, ktoré eliminujú vibrácie a zabezpečujú výrazne tichší chod celého zariadenia. Vylisované dielce z linky automaticky odoberajú roboty.
Lisovňa Volkswagen Slovakia bola uvedená do prevádzky v novembri 2013. Jej výstavba sa začala v roku 2011 a vyžiadala si investície vo výške 90 miliónov eur. Rozprestiera sa na ploche 19.242 štvorcových metrov. Pracovné uplatnenie tam našlo 100 vysokokvalifikovaných ľudí.
Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov.

Súvisiace články

Aktuálne správy