Tržby Marks & Spencer v uplynulom kvartáli klesli

Tržby britského odevného reťazca Marks & Spencer (M&S), ktorý má svoje prevádzky aj na Slovensku, v uplynulom štvrťroku opäť klesli.

Tržby britského odevného reťazca Marks & Spencer (M&S), ktorý má svoje prevádzky aj na Slovensku, v uplynulom štvrťroku opäť klesli. Na príčine je stále slabý predaj oblečenia a bytových doplnkov, ktorý nedokázal prevážiť ani zvýšený dopyt po potravinách počas vianočnej sezóny. Informovali o tom agentúry Reuters, Bloomberg a internetový portál BBC.
Celkové tržby najväčšieho maloobchodného predajcu odevov v Británii, ktorý okrem oblečenia ponúka aj bytové doplnky a lahôdky, za 13 týždňov do 27. decembra 2014 po vylúčení dane z pridanej hodnoty (DPH) a pri konštantných menových kurzoch klesli o 1,6 %. Ale tržby z predaja odevov, darčekov a bytových doplnkov v obchodoch otvorených viac ako rok sa prepadli o 5,8 %, zatiaľ čo analytici očakávali, že klesnú o 3 %. Predaj odevov v obchodoch M&S sa vytrvalo znižuje už 14 kvartálov v rade.
Len tržby z predaja potravín vzrástli, a to o 0,1 %, čo je ale slabší výsledok ako 0,9-% zvýšenie, ktoré reťazcu predpovedali analytici.

Súvisiace články

Aktuálne správy