STU a Capco otvorili študentské laboratórium na podporu výskumu

Bratislavská pobočka svetovej konzultantskej spoločnosti v oblasti obchodu a technológií, Capco Slovensko a Slovenská technická univerzita, Fakulta informatiky a informačných technológií (STU FIIT) v piatok otvorili nové študentské laboratórium. Výšku investície nezverejnili. Podľa poskytnutých informácií firma sponzoruje vybavenie laboratória, prispieva na prevádzku a hradí mzdové náklady doktorandského študenta, ktorý laboratórium manažuje.

Ako uviedli na tlačovej konferencii zástupcovia oboch strán, pracovisko podporí výskum a vývoj digitálnych riešení a umožní 10 až 15 študentom bakalárskeho a magisterského štúdia a doktorandským študentom rozvíjať nápady pre finančný sektor. „Prostredníctvom laboratória na Fakulte informatiky a informačných technológií chceme podporiť nové zmýšľanie o finančných službách v rámci výskumných a vývojových aktivít STU v oblasti IT,“ povedal riaditeľ Capco Slovensko Claus Hintermeier. Podľa neho je laboratórium skvelou platformou pre nové nápady a príležitosťou pre najlepších študentov STU. „Verím, že v ňom vznikne mnoho dobrých nápadov a možno aj zárodky pre startupy, ktoré pomôžu priblížiť celý finančný sektor na Slovensku bližšie k digitálnemu veku,“ dodal.

Hintermeier zároveň potvrdil, že spoločnosť rokuje s Ekonomickou univerzitou v Bratislave o vytvorení podobného laboratória.

Ako ďalej konštatoval prodekan FIIT STU pre domácu a zahraničnú spoluprácu Ivan Kotuliak, cieľom spolupráce je dať študentom príležitosť pracovať v motivujúcom modernom prostredí v kontakte s výzvami pre finančný sektor. „Máme na univerzite talentovaných študentov a chceme im dať to najlepšie vzdelanie a pripraviť ich na prax. To však nie je možné bez spolupráce s firmami z praxe. Preto som rád, že spoločnosti ako Capco sú pripravené spolupracovať s nami a podporiť nás aj finančne,“ doplnil.

Spoločnosť Capco je konzultačná firma v oblasti technológií a manažmentu zameraná výhradne na odvetvie finančných služieb. Špecializuje sa na bankovníctvo, kapitálové trhy, riadenie zdrojov a investícií, financie, ale aj riadenie rizík. Pôsobí v severnej Amerike a Európe. Slovenská pobočka vznikla v roku 2012.

Súvisiace články

Aktuálne správy